Köszörűgépek leírás

Köszörűgépek karbantartása, forgalmazása magas színvonalon

Vállalkozásunk 2001 óta van jelen a hazai szerszámgépipar piacon, ez idő alatt igen magas szakmai tapasztalatra tettünk szert a különféle szerszámgépekkel kapcsolatban, tevékenységi területünk ma már azonban nem csak Magyarországra, hanem Európa szerte kiterjed. Fő tevékenységi körünk részét képezi a használt fémmegmunkáló berendezések és prések, köszörűgépek javítása, karbantartása egyaránt. Számos európai, ázsiai és tengeren túli céggel állunk kapcsolatban, számos gyártó hazai hivatalos képviseletét is ellátjuk pl. Bomar, Schuler Pressen GmbH., SIMPAC Inc.

Köszörűgépekről általánosságban:

A köszörülés tulajdonképpen nem mást, mint egy forgácsolási művelet, melyet ún. köszörűgépek segítségével hatékonyan tudunk elvégezni. A köszörűgép esetében egy határozatlan élű szerszám végzi a forgó főmozgást. A köszörülés végeredményeként sima, sőt tükrös felületeket is létrehozhatunk, leginkább befejező megmunkálásról beszélhetünk de az általunk forgalmazott nagy teljesítményű köszörűgépek akár előkészítő műveletek elvégzésére is használhatóak. Mint a legtöbb munkagép esetében úgy a köszörűgépek esetében is számos biztonsági előírást kell betartanunk.

A biztonságos köszörűgép használatról az MSZ „Köszörűszerszámok biztonsági követelményei” is szabályozzák.

A köszörűgép biztonságos használatának szabályai:

 1. Az alkalmazott fordulatszám, illetve kerületi sebesség nem lépheti túl a korongon, a csomagoláson vagy a minőségi bizonyítványban feltüntetett maximális értéket!
 2. A köszörűgép felfogásánál csak az előírás szerinti alátéteket, illetve fel fogó tárcsákat lehet használni!
 3. Felfogás előtt szemrevételezéssel győződjön meg a köszörűgép korongjának épségéről! Hangpróba segítségével ellenőrizze az! A sérült köszörűgép korongot szigorúan tilos használni!
 4. A felfogó tárcsák rögzítő anyáit egyenletes erővel húzza meg!
 5. Minden köszörűgép csak a szabványban előírt védőburkolattal használható!
 6. A köszörűkorong és támasztó közötti megengedett maximális távolság 3 mm!
 7. Minden újonnan felerősített korongon legalább 5 percig próbafuttatást kell végezni! A próba ideje alatt a köszörűgép nem állhat a korong síkjában!
 8. Köszörülésnél és korongszabályozásnál mindig használja az adott géphez és köszörülési módhoz előírt egyéni védőfelszereléseket.

A kínálatunk között megtalálható új és használt köszörűgépek is. Munkatársaink több éves szakmai tapasztalatuknak köszönhetően nyújtanak tanácsadást az Önök vállalkozása számára legmegfelelőbb köszörűgép kiválasztásában.

Köszörűgép ajánlataink között az alábbiak találhatóak meg:

 • Szerszámélező gépek
 • Síkköszörű gépek
 • Palástköszörű gépek
 • Főtengelyköszörű gépek

A saját és munkavállalói biztonságának az érdekében csak is kiváló minőségű köszörűgépet üzemeltessen! Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, amely garantálja Önnek, hogy a legjobb szakmai tanácsokkal tudjuk ellátni a köszörűgépekkelkapcsolatban is! Vállaljuk a meglévő köszörűgép karbantartását, és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet! Lehetőség van új és használt köszörűgépek vásárlására is.

Ha felmerült bármilyen kérdése a köszörűgépekkel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal!

Scroll to Top