Szalagfűrészek leírás

Az fafeldolgozó iparban leggyakrabban és legrégebb óta használt munkagépek közé a szalagfűrészeket sorolhatjuk. Szalagfűrész esetében tulajdonképpen egy végtelenített fűrészszalag fut két szalagvezető tárcsa között, egyenes vonalú mozgást végezve. A munkadarab irányítása pedig kézi erővel történik a fűrészasztalon. A szalagfűrész legtöbbjénél változtatható a sebesség, illetve különböző fogazatú fűrészszalagokat használhatunk, amelyek végtelenítése keményforrasztással történik. A szalagok szélessége leggyakrabban 20-500 mm közötti lehet, ezeket a típusokat kizárólag egyenes vagy nagy görbületi sugarú felületek vágására használhatjuk. Léteznek azonban ettől eltérő szélességű szalagok is, amelyek szélessége 3-10 mm közötti, ezeket pedig kizárólag idomszergyártás során alkalmazzuk, külső és belső idomok fűrészelésénél egyaránt. A fűrészszalagok vezetése típustól függően lehet vízszintes vagy függőleges futású, míg a vízszintes futásúakat kizárólag darabolásra, addig a függőlegesen futó fűrészszalagokat bevágásra, illetve kivágásra is használhatjuk.

Szalagfűrész – minden igényt kielégítően

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a különféle típusú és márkájú szalagfűrészek között óriási a különbség, munkatársaink maximális hozzáértéssel segítik megrendelőinket, hogy a számokra, illetve munkájuk elvégzéséhez leginkább megfelelő szalagfűrész gép kerülhessen a birtokukba. Cégünk garantáltan kiváló minőségű Bomar szalagfűrészeket forgalmazz és kínál megrendelői számára. A szalagfűrészgépek egy széles körben alkalmazott géptípus a fa feldolgozó iparban. A leggyakoribb felhasználása az asztalos üzemekben fordul elő. A szalagfűrész különböző faanyagok, laminált lapok, farostlemezek, fahelyettesítő anyagok különböző irányú precíz vágására használják. Használatának az alap feltétele, hogy a feldolgozandó faanyagok legalább egy síkfelülettel rendelkezzenek. A szalagfűrészgépek egyoldali fogazással ellátott és végtelenített fűrészszalaggal dolgoznak. A szalagfűrész mennyiségi és kiváló minőségű termelése a tökéletes és szakszerű beállításokon múlik. Cégünk vállalja az általunk forgalmazott szalagfűrészek beállítását, karbantartását, és a javítását is. A szalagfűrészgépeket is minden más ipari szerszámgépet csak szigorú munkavédelmi folyamatok betartásával üzemeltethető.

Milyen BOMAR szalagfűrészgépek találhatóak meg a kínálatunkban?

  • BOMAR kézi
  • BOMAR félautomata egyállványos
  • BOMAR félautomata kétállványos
  • BOMAR automata egyállványos
  • BOMAR automata kétállványos

Az általunk forgalmazott szalagfűrészeket nem csak nagy üzemeknek ajánljunk, hanem egyéni vállalkozóknak és magán embereknek is. Cégünk tulajdonában áll egy 1680 m²-es modern termelő csarnok, gépjavító üzem és kiállító terem. A csarnok terjedelmének köszönhetően lehetőséget biztosítunk partnereink számára, hogy a kívánt szalagfűrészeket megtekinthessék, akár üzemi működés közben is. Vállaljuk, hogy segítséget nyújt a különböző államilag támogatott és finanszírozott pályázatokban.

Elkészítjük a szükséges műszaki dokumentációt az új berendezések és gépek vásárlása esetén. Tekintse meg szalagfűrészajánlatukat! Ha bármilyen felmerülő kérdése lenne a szalagfűrészekről vagy egyéb más szolgáltatásunkról, akkor hívjon minket bizalommal!

Scroll to Top